קריפטו הוא ההתחלה של הטרנספורמציה הדיגיטלית בתחום הפיננסים

כיום, משקיעים יכולים להרשות לעצמם  להשקיע עם מטבעות קריפטו במגוון דרכים. לא רק שחברות גדולות מאפשרות להשקיע בהן באמצעות מטבעות מפוזרים.

קשה לדמיין שירותים פיננסיים, שלא לדבר על כל תעשייה, ללא האינטרנט.  אף על פי שנכון לומר זאת כבר כמה עשורים, כמו גם שהאינטרנט הוא השכבה הבסיסית היחידה לכל מה שאנחנו עושים היום, לא מדובר רק באיך שאנחנו "עובדים" עם זה, אלא גם באופן שבו אנו נהנים מהחופש שזה נותן לנו.

החיים הפכו למהירים יותר, גלובליים ו"קלים יותר", למדנו יותר, תקשרנו יותר וניצלנו זאת כדי לשנות את עולם הפיננסים בכללותו. טכנולוגיית הבלוקצ'יין מיועדת לעשות את אותו הדבר, והיא עתידה להשפיע על הכל: במה אנחנו משקיעים, איך אנחנו משקיעים ואפילו עם מי אנחנו משקיעים.

השיחה סביב אימוץ טכנולוגיית הבלוקצ'יין בשווקים הפיננסיים התרכזה, על פי רוב, סביב מטבעות קריפטוגרפיים. אמנם קריפטו היא פיתוח חשוב, אבל זו רק ההתחלה. טכנולוגיית בלוקצ'יין יכולה לתמוך בדיגיטציה של כל נכס פיננסי.

תמונה – FREEPIK

מצד המשקיע, על האפשרות לגוון את תיק ההשקעות

כיום, משקיעים יכולים להרשות לעצמם  להשקיע עם מטבעות קריפטו במגוון דרכים. לא רק שחברות גדולות מאפשרות להשקיע בהן באמצעות מטבעות מפוזרים, טסלה וטוויטר ביניהן, הרי שבאמצעות מטבעות כמו ביטקוין ניתן להשקיע גם בפעילויות פנאי, כמו טורניר פוקר לדוגמה.

טורניר הפוקר שנערך על ידי 7XL הוא רק דוגמה אחת מיני רבות, הפותחת בפני משקיעים דרך לממש את בעלותם על המטבעות הקריפטוגרפיים שרכשו, ואף להרוויח מזה. יחד עם זאת, יש דרכים נוספות באמצעותן ניתן להשתמש בביטקוין, והיא יעילה במיוחד כשרוצים להשקיע בנכסים מוחשיים.

הבלוקצ'יין אטרקטיבי יותר ובטוח יותר למשקיע

הסיבה שהבלוקצ'יין כל כך אטרקטיבי היא שהוא מאמת ומאשר את הבעלות וגם את הערך בצורה בלתי ניתנת לשינוי. זה מאפשר החלפת ערך שבעבר לא היה ניתן להשגה עבור עסקאות אלקטרוניות. ברגע שהנתונים "אומתו" לא ניתן לשנות אותם, מה שהופך אותו לחזק הרבה יותר מרוב הטכנולוגיות הקיימות כיום. כדי להבין למה, נסביר תחילה מה זה בלוקצ'יין.

בלוקצ'יין הוא ספר חשבונות מבוזר, ומטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין הם רק שימוש אחד בטכנולוגיית הבלוקצ'יין לכן כדאי להכיר את המטבעות הדיגיטליים שהינם העתיד החדש של הכסף,להמשך קריאה לחץ כאן.

טכנולוגיית הבלוקצ'יין היא בת למעלה מעשור ומה שעשוי להפתיע הוא שבלוקצ'יין כבר קיים היום בתעשיות רבות, לדוגמה, גם Walmart וגם חברת הספנות Maersk משתמשות בבלוקצ'יין כדי לנטר שרשראות אספקה, לפתור בעיות לוגיסטיות ולשפר ביצועים. תעשיות אחרות כמו תעשיית הבריאות והתחבורה הציבורית משתמשות גם הן בטכנולוגיית בלוקצ'יין. 

אנו מצפים שהבלוקצ'יין יגרום לשינוי דרמטי בכל המגזרים של התעשייה הפיננסית כולל צד הקנייה וצד המכירה. עבור צד הקנייה זה לא רק אומר שילוב של סוגי נכסים חדשים במודלים של תיקי השקעות למטרות תשואה, אלא חשוב מכך, זה אומר לנצל את טכנולוגיית הבלוקצ'יין כדי להפחית את עלויות ה- IT, העבודה, התאימות והתקורה.

ההבטחה של הטוקניזציה

חיוני להבין מהי טוקניזציה, לא רק כצורה חדשה של השקעה בנכסים, אלא גם כיצד היא התפתחה בחמש השנים האחרונות.

טוקניזציה מתוארת בצורה הטובה ביותר כתהליך של לקיחת "נכס" מוחשי ושכפולו על בלוקצ'יין בצורה של "אסימון". ה"אסימון" הזה מייצג את הנכס, אבל במציאות, הוא פונדקאי או מיופה כוח ל"נכס" בפועל. חשוב שהרשת בה הוא מיוצג תכיר בו ותתייחס אליו כאל הנכס בפועל. לאחר מכן ניתן להשתמש ב"אסימונים" הללו כדי להעביר את הנכס הזה, להסדיר ולהחליף אותו באסימון אחר המייצג נכס אחר וכן הלאה.

בעוד שבלוקצ'יין קיים מאז 2008, הרעיון להשתמש בו לטוקניזציה התעורר לאחרונה והתפתח במהירות בשנים האחרונות. סקירה של כל העסקים מבוססי הבלוקצ'יין שהיו קיימים ב- 2017 מראה הרבה יותר מ- 200 חברות, כולל אפוטרופוסים, חברות מסחר, בורסות, מפתחים ועוד, שאף אחת מהן, נכון לאותה תקופה לא התמחתה בטוקניזציה. כיום יש לפחות שני תריסר חברות שהמודל העסקי שלהן ברובו, אם לא כולו, בנוי על טוקניזציה. 

אבל מה אם כל הנכסים היו מיוצגים כאסימונים ויעברו בין בלוקצ'יין? במקום שלאסימונים יהיה שער המרה למטבע, יהיה שער המרה לנכס אחר. לדוגמה, נוכל לעבור מ"אסימון" זהב ל"אסימון" של אג"ח כמעט מיד. כך ניתן יהיה לקזז את האסימונים והמזומנים נטו בבלוקצ'יין ולהקטין את הסיכון לטעויות או כישלון בהסדר. האפשרויות שזה יוצר הן מדהימות שיובילו לשינויים סיסמיים במודל העסקי של ניהול נכסים. 

הרעיונות המעניינים ביותר לוקחים את האסימון צעד קדימה. זה המקום שבו טוקניזציה מתחילה ליצור מחלקות נכסים חדשות לגמרי, שבסופו של דבר ייכנסו למיינסטרים. לדוגמה, הטוקניזציה של נתונים היא תחום מעניין במיוחד.

היתרונות של טוקניזציה הם הרבה מעבר לדיגיטציה פשוטה של ​​נכסיםהיתרונות של טוקניזציה כוללים:

  • מקורות הון מוגדלים  -משקיעים מוסמכים יוכלו לגשת ליותר השקעות פרטיות. בסופו של דבר שוק הנכסים הפרטיים יהפוך לדמוקרטי מכיוון שהם יהיו נגישים בקלות למערך רחב ומגוון של משקיעים.
  • נזילות – ניתן להחליף אסימונים בקלות ובבטחה בשוק משני ללא מרשם באמצעות בלוקצ'יין. כאמור, רף הכניסה יורד והאפשרות ליצור שוק קמעונאי פרטי משני שעדיין לא קיים.
  • חלוקה – ניתן לפצל את הנכסים לסכומים גדולים בהרבה משיטות מסורתיות, מה שמפחית את חסמי ההשקעות. כמו כן, באמצעות חלוקה, אסימונים יכולים להציע גיוון גדול יותר למשקיעים ובניית תיקים ממוקדים.
  • שקיפות נתונים – הנתונים מאוחסנים ונגישים בצורה מאובטחת בבלוקצ'יין, ומספקים תובנות אמינות למשקיעים.
  • זמן סילוק קצר יותר – אסימונים נסחרים 24/7 עם שיא שניתן לעדכן תוך דקות. 
  • יעילות תפעולית – לרוב, תהליכים ידניים ניתנים ל"אוטומציה" באמצעות חוזים חכמים.
  • גמישות – ניתן להתאים אישית אסימונים עם חלק וחוב בלתי מוגבל.

לסיום,

ככל הנראה, התעשייה כבר לא תוכל להתעלם מטכנולוגיית הבלוקצ'יין. חברות פיננסיות רבות מבינות שחקר פתרונות בלוקצ'יין לא יכול להיעשות בחלל ריק באמצעות מודל ROI מסורתי שמניב תשואות סופיות. במקום זאת, יש להעריך אותם באופן דו-צדדי כדי להבין כיצד מערכת אקולוגית חדשה יכולה להועיל לתעשייה כולה – מערכת אקולוגית שמחזיקה בהבטחה להיות פרודוקטיבית יותר, דמוקרטית יותר, ובסופו של דבר, בעלת ערך רב יותר.

היתרונות של טוקניזציה הם הרבה מעבר לדיגיטציה פשוטה של ​​נכסים. ניצול טכנולוגיית הבלוקצ'יין בשלב מסוים במחזור החיים של הנכס יכול ליצור חוויה טובה יותר, ואף לקצר תהליכים.

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.