במהלך השנים, אנליסטים בשוק טענו כי מגמות מחירי הביטקוין קשורות למחזורי החצייה שלו בארבע השנים האחרונות.
במהלך השנים, אנליסטים בשוק טענו כי מגמות מחירי הביטקוין קשורות למחזורי החצייה שלו בארבע השנים האחרונות. עם זאת, כמה אנליסטים, כולל האנליסט הרשת ווילי וו, הציעו כי שוק הביטקוין נגמל מהמגמה.
לא עוד מחזורים של 4 שנים, אומר ווילי וו
באוקטובר האחרון, וו הניח תזת שוק ביטקוין שהוא מכנה "המחזור האחרון" כדי להסביר את חשדו כי ביטקוין כבר לא יהיה הנכס העליון. תזה זו פשוט גורסת כי כאשר מחיר הביטקוין, כפי שהיה נשלט על ידי ביקוש והיצע במחזורים של ארבע שנים, השוק הנוכחי כבר לא גורר את הנתיב הזה.
השוק הנוכחי הוא כעת "הליכה בלתי צפויה" שיש לה השפעות הרבה יותר טובות כולל ביקוש והיצע ממערכת אקולוגית מורכבת.
לאחרונה, האנליסט כבר הצביע על אינדיקטורים התומכים בתיאוריה. בציוץ בטוויטר, הוא ציין כי הסימנים הראשונים של התזה כבר מראים סימנים. הוא מציין כי השוק לא עקב אחר תזת המחזור הרגילה של ארבע שנים של שור אחד לשנה אחת, שוק דובי של שנה אחת, ושנתיים של התאוששות בזמן האחרון.
הוא מצטט את העובדה שהיו שלושה שווקי שוורים ודובים קצרים יחסית מאז התרסקות הדוב ב-2019 כדי לתמוך בהתבוננות שלו.
We're likely seeing the first signs of "The Last Cycle" thesis playing out. 3 relatively short bull and bear markets have transpired since the 2019 bottom already.
— Willy Woo (@woonomic) March 20, 2022
i.e. No more 4 year cycles. https://t.co/N3VzlKx2IA
זאת לאחר שהצביע על מגמת צבירת הביטקוין כדי לתמוך גם בתזה. בציוץ אחר הוא ציין כי בעבר הסתיים כניעה חזקה בכל מחזור של ארבע שנים, אך בימים אלה הכניעה הייתה קטנה ותכופה יותר באופן משמעותי.
השקפתו משותפת גם למשקיפים אחרים בשוק. פיליפ סוויפט, היוצר של פלטפורמת חוקר נתוני הקריפטו LookIntoBitcoin, ציין כי לדעתו ארבעה מחזורים של מספר שנים נעלמו לזמן מה. עבור סוויפט, ביטקוין צפוי לשלב צמיחה חדשה שקדמה לה מחזור נוסף של שלבי האימוץ של הנכס.
1/ I think the '4yr cycles' have been gone for a while. In terms of Bitcoin's adoption phase, I think we have one more cycle before $BTC moves out of it into a new growth phase…
— Philip Swift (@PositiveCrypto) March 20, 2022
הפריצה מהמחזור בן ארבע השנים תלויה מאוד באימוץ הגלובלי של ביטקוין, ולא חסרות ראיות לכך שזה כבר קורה. מדינות לאום כמו ברזיל ומקסיקו כבר מדברות על אימוץ חלוצי של מטבעות קריפטו ומעמד מכרז משפטי, אשר קרה לאחרונה על ידי אל סלבדור.
קשור: 30 מושגים בענף הקריפטו שכל סוחר ומשקיע צריכים להכיר
באופן דומה, יותר משקיעים מוסדיים השקיעו כספים בשוק בחשאיות ובאופן גלוי. זאת על פי נתונים עדכניים בשרשרת המצביעים על כך שבחודשים האחרונים, רוב עסקאות הביטקוין היו מלווייתנים ברמה המוסדית.
אנליסטים, כולל מייק נובוגרץ, מנכ"ל גלקסי דיגיטל, חזו כי אימוץ הוא מה שיוביל את מחיר הביטקוין ל-500,000 דולר בשנים הקרובות. כרגע סחר הביטקוין במחיר של 42,866 דולר, עלייה של 4.21% ב-24 השעות האחרונות.



