מנכ"ל FTX מדבר על תחזית שוק הביטקוין על רקע המשבר באוקראינה

הקורלציה בין ביטקוין לשוק המניות האמריקאי יכול להיות אחת הסיבות לירידה הנוכחית שלו, אך ערעור יציבות הכלכלה במזרח אירופה עלולה להפיל את BTC "למשבר".

העולם התעורר ל"יום אדום" שלא בהכרח הוגבל לשווקים הפיננסיים, בזמן שרוסיה הכריזה מלחמה על אוקראינה ביום חמישי.

השווקים הפיננסיים המסורתיים יחד עם שוק הקריפטו דוביים בשבוע האחרון וראו ירידה חזקה ביום חמישי. מלבד מחירי הנפט הגולמי, שקפצו לשיא של שמונה שנים מעל 100 דולר, רוב המניות איבדו יותר מ-5%.

הפלישה הרוסית ביום חמישי עוררה את הדובים שהובילו למכירות בשוק הקריפטו בשווי 500 מיליארד דולר, רוב המטבעות הקריפטו איבדו תמיכה קריטית במסחר בשפל של שלושה חודשים. שווי שוק הקריפטו רשם ירידה של 10% בשעות הבוקר המוקדמות באסיה, וירד מתחת לרף של 1.5 טריליון דולר.

ביטקוין (BTC) נחשב לגידור אינפלציוני, ורבים ציפו שמחירו יעניק עמידות בעת משבר. עם זאת, סם בנקמן-פריד, מנכ"ל FTX של בורסת הקריפטו העולמית, סבור כי הירידה של BTC לא הייתה מפתיעה.

בציוץ בטוויטר שהתייחס לתרחיש השוק, אמר בנקמן-פריד כי המלחמה יצרה מחנק מזומנים בשוק שהוביל למכירה הן בשוק המסורתי והן בשוק הקריפטו. ירידת המחירים ב-BTC מיוחסת גם למתאם הגובר שלה עם הנאסד"ק ו-S&P 500, שהגיעו לאחרונה לשיא של שנתיים.

תיאום הביטקוין עם שוק המניות – מקור KAIKO

קשור: ביטקוין צונח מתחת ל-35 אלף דולר, ענף הקריפטו בנפילה בזמן שרוסיה מכריזה מלחמה

בנקמן-פריד ציין את אי היציבות במטבע במזרח אירופה, ורמז כי המשקיעים במזרח אירופה יכולים לחפש חלופות בשל הפלישה לאוקראינה, מה שעשוי להפוך את BTC לבחירה ברורה.

בנקמן-פריד דיבר על הלך הרוח של המשקיעים לשני סוגים: בסיסי ואלגוריתמי. הוא הסביר כי משקיעים קטנים מסתכלים על מצב השוק והסנטימנט, בעוד משקיעים אלגוריתמיים מעדיפים נתונים.

יסודות השוק מצביעים על הזדמנות קנייה שכן ביטקוין הוא גידור משברי תוך כדי שימוש בנתונים והמתאם של BTC עם שוק המניות, המשקיעים האלגוריתמיים מעדיפים למכור.

לפי תיאוריה זו, הדחיפה והמשיכה בין המשקיעים הבסיסיים והאלגוריתמיים הובילו לסימן אמצע הדרך לשוק הביטקוין הנוכחי.

לגלות עוד מהאתר PaKoes - אתר הפיננסים של ישראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

לגלות עוד מהאתר PaKoes - אתר הפיננסים של ישראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא