trueFi משיקה שוק הלוואות דיפיי (DeFi) למנהלי נכסים

עלי יחיא, שותף כללי באנדריסן הורוביץ, אומר כי TrueFi "תביא את היתרונות הייחודיים של ה – דיפיי (DeFi) לבסיס משתמשים רחב וגלובאלי יותר".

מפעילת Stablecoin TrustToken השיקה שוק הלוואות חדש המאפשר למנהלי נכסים ליצור מוצרים פיננסיים מבוזרים משלהם, מה שעשוי לפתוח את הדלת לאימוץ מיינסטרים רחב יותר של פתרונות דיפיי (DeFi).

שוק ההלוואות החדש, המוצע בפרוטוקול הלוואות לא מאובטח TrueFi, מעניק למוסדות פיננסיים עצמאיים את היכולת לתכנן, להשיק ולממן מוצרי השקעה חדשים. למנהלי נכסים יש גם גישה למאגר המלווים והלווים של TrueFi, כמו גם להנפקות המוסדיות של TrustToken.

גרסה 1 של פרוטוקול TrueFi נשלחה ללקוחות מוסדיים בנובמבר 2020 בערך באותו הזמן שבו הושק מטבע TRU המקורי. הפרוטוקול מאפשר יצירת הלוואות ללא בטחונות המגובות על – TrueUSD ונבדקות באמצעות דירוג אשראי בבלוקצ'יין. בשנת 2021, הפרוטוקול ייצר הלוואות בשווי מיליארד דולר.

TrueFi מתוארת כ"חנות אפליקציות להלוואות", אך הוא פלטפורמה למפתחי יישומים מבוזרים, הפרוטוקול מאפשר למנהלי נכסים להשיק תיקים פיננסיים חדשים ישירות ברשת.

ביום חמישי הוכרז Delt.ai, סטארט-אפ Y-Combinator שבסיסו במקסיקו, כשותף הפיננסי הלא-קריפטוגרפי הראשון של TrueFi. מאז דצמבר, הסטארט-אפ השתמש ב-TrueFi כדי ליצור הלוואות בשווי מיליוני דולרים ומצפה להלוות עד 25 מיליון דולר לעסקים באמריקה הלטינית עד סוף 2022.

המלווים הנוכחיים של TrueFi הם "בעיקר אנשים פרטיים, אנונימיים ומשרדים פרטיים בדיפיי – (DeFi), המשתתפים במגוון גדלי השקעה", אמר מנכ"ל TrustToken רפאל קוסמן בהצהרה כתובה. הלווים של TrueFi מגוונים יותר ויותר, ומייצגים קרנות גידור קריפטוגרפיות, סטארט-אפים מגובים הון סיכון ומוסדות פיננסיים מסורתיים שעומדים לכלול בקרוב.

כשנשאל על הכוח המניע מאחורי האימוץ המוסדי הגובר של מוצרים פיננסיים מבוססי בלוקצ'יין, אמר קוסמן כי "ההון תמיד יחפש את התשואות המותאמות לסיכון הטובות ביותר", בין אם הוא מגיע מ-DeFi או ממימון מסורתי.

"התשואות הטובות ביותר כבר לא בשווקים המסורתיים, כמו מניות או אג"ח, אלא ב- דיפיי DeFi", הוא אמר. "ההבטחה הזו לתשואות רווחיות היא הכוח הגדול ביותר שמושך את המימון המסורתי בבלוקצ'יין, ואנחנו מצפים שהוא יימשך".

קשור: חדש: אג"ח (איגרות חוב) קריפטו המופעלות על ידי חוזים חכמים

אפילו עם ההבטחה לתשואות גבוהות יותר, המעבר לעולם הקריפטו הלא מוכר אינו קל עבור מוסדות פיננסיים רבים. קוזן הסביר:

"ראשית, לוקח לכל ארגון זמן להבין ולהרגיש בנוח עם "המערב הפרוע" של הקריפטו. זה כולל הבנת הטכנולוגיה, הסיכונים, מנגנוני המסחר והמשמורת על נכסים, וכיצד להביא כסף לתוך ומחוץ לקריפטו, כנ"ל לגבי תאימות ובהירות רגולטורית."

המעורבות המוסדית בתעשיית הבלוקצ'יין התרחבה משמעותית בשנה האחרונה, כאשר מנהלי נכסים קונים לקרנות קריפטו ומוסדות פיננסיים תוך שימוש בעסקאות קריפטו בתדירות גבוהה יותר. מספר חברות ממוקדות קריפטו הרחיבו גם את היצע השירותים שלהן למוסדות יעד, ובראשם ConsenSys, ספקית תשתית הבלוקצ'יין שמאחורי הרחבת הארנק הפופולרית מטא מאסק (MetaMask). במאי 2021 הודיעה החברה על שירות חדש המיועד להקמת שחקנים מוסדיים לאקוסיסטם של דיפיי (DeFi).

אנו לא יועצים פיננסים! ולא מומחים לקריפטו, יש לעשות מחקר עצמאי קודם לכן.

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.